Cyclaam: redder in nood in droge (winter)lucht.
Dat doet de plant met haar bladeren. Is de luchtvochtigheid te laag, dan gaat de plant zweten en vocht afgeven door de huidmondjes op haar bladeren. Hoe droger de lucht, hoe meer vocht je Cyclaam afgeeft. En jij profiteert, want de luchtvochtigheid in je woning stijgt weer, wat weer een gunstig effect heeft op bijvoorbeeld droge ogen en huid en geprikkelde luchtwegen.
Gezondheid
Maar de Cyclaam ziet er bovendien ook nog eens kleurig en decoratief uit. De rode, roze, witte of bontkleurige bloemen steken opvallend af tegen de sierlijke, witgemarmerde bladeren. De bloemen vormen samen als het ware een team en rijzen op vanuit het hart van de bladeren. De Cyclaam bloeit in de huiskamer juist in de wintermaanden uitbundig. De plant vrolijkt zo je huis en je humeur op, een welkom gegeven in de donkere dagen. De Cyclaam zorgt dus voor je lichamelijke én geestelijke gezondheid.
Lekker de winter door
Oorspronkelijk stamt de plant uit Klein-Azië (schiereiland in het uiterste westen van Azië), maar ook in het Middellandse Zeegebied is de Cyclaam te vinden in bossen in bergachtige streken. De plant groeit daar op droge grond, afgeschermd voor de zon. In je huiskamer staat ze ook bij voorkeur buiten het directe zonlicht, maar wat licht wordt zeker gewaardeerd. Wanneer je ervoor zorgt dat de potgrond vochtig blijft, en haar bijvoorbeeld plaatst op een schoteltje met wat water, zal de Cyclaam je dankbaar zijn. Zie er verder op toe dat de temperatuur niet te hoog is, en bied haar in het voorjaar een pot met verse aarde aan en de Cyclaam zorgt ervoor dat jij geestelijk en lichamelijk lekker de winter doorkomt.
bron: plantion