Zorgeloos genieten van tuinhibiscus

Een bloeiende tuinhibiscus is puur genieten. De exotische bloemen laten zich vanaf juli zien en geven je direct een zomersvakantiegevoel. De Tuinplant van de Maand juli vraagt bovendien geen noemenswaardige verzorging zodat je optimaal kunt relaxen in eigen zomertuin.

20140-_hibiscus_1

Bijzonder hart

De tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) wordtook wel altheastruik genoemd. De heester metfrisgroen en glanzendbladbloeit vanaf juli tot in het najaar. De klokvormige bloemen hebben of enkele of dubbele bloemblaadjes en zijn vaak groot en indrukwekkend. Het kleurenpalet van de Hibiscus varieert van violetblauw tot rood en vanlichtpaars tot spierwit. Wanneer je de bloemen eens van dichtbij bewondert, ontdek je ook de meeldraden en het opvallend roodpaarsebloemenhart.

20140-_hibiscus_2

Combinaties

Een plekje vinden in de tuin voor Hibiscus is niet moeilijk: een plaats in de zon of halfschaduw is prima. Deze rijkbloeiende struik stelt nauwelijks eisen en zal het daarom in haast elke tuin naar zijn zin hebben. Haal eens een paar tegels uit de voortuin en plant een Hibiscus. In een zonnige border is de tuinplant prima te combineren met vaste planten als rode zonnehoed (Echinacea), duizendblad (Achillea) en flox (Phloxpaniculata). Weinig ruimte? Kies dan voor een Hibiscus op stam. Aan de voet van het ‘boompje’ isdan genoeg ruimte voor andere, lagere beplanting.

20140-_hibiscus_4

Verzorging

Een tuinhibiscus vraagt nauwelijks verzorging en je hebt geen groene vingers nodig om te genieten van de bloemenpracht. Geef de struiktijdens droge periodes regelmatig water (net als de rest van de tuinbeplanting). Als de Hibiscus het naar z’n zin heeft kan hij tot wel drie meter hoog worden. Om de heester compact te houden, kun je ‘emin het voorjaar wat terugsnoeien.De Hibiscus is prima bestand tegen Nederlandse winters.

20140-_hibiscus_5

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl.

20140-_hibiscus_3