Kleine coniferen als de Picea glauca ´Conica´ zijn niet alleen een mooie aanvulling op de traditionele kerstversieringen. Ze kunnen ook dienen als alternatief voor een ´echte´ kerstboom. De plant vormt een zeer dichte kegelvorm met kale roodbruine, iets berijpte twijgen en stompe knoppen. De naalden bij wrijven naar zwarte bessen riekend.

Gebruik:
De Picea glauca ´Conica´ is van nature al een zeer klein boompje, waardoor deze heel geschikt is als kerstboompje voor in een kleiner vertrek. Hij is altijd mooi vol vertakt en heeft een gave kegelvorm, opgebouwd uit frisgroene naaldjes.

Mini Kerstboom 'Picea Glauca'Verzorging na de kerst:
Als u aan de plant gedurende zijn verblijf in huis een beetje extra zorg besteedt, kan hij zijn leven in het nieuwe jaar vervolgen in de tuin. Een goede grote pot met constant vochtige potgrond is een eerste vereiste. Ook droge lucht zorgt er voor dat de naalden sneller vallen. Om de miniconiferen een iets vochtigere omgeving te bieden, kun u het best een schoteltje water naast de plant zetten. Eventueel kunt u de plant op een omgekeerd schoteltje in een bord met water zetten. De plant staat dan als het ware op een soort eilandje. Een niet té lang verblijf in de huiskamer en niet teveel kunstsneeuw bevorderen bovendien de hergroei in de tuin.

Op dit moment hebben we diverse boompjes in verschillende maten op voorraad. Bij aankoop is de Picea glauca ‘Conica’ in de meeste gevallen 30 cm tot een halve meter hoog. In de tuin kan hij in de loop der jaren uitgroeien tot een imposante kegel.