Stoer groen moet je doen, alleen al omdat je huis er van opknapt. En dat het ook nog eens positief uitstraalt op je imago, is uiteraard mooi meegenomen. 

Groene bromance 

Sterke vormen, stevige struikvormen, relaxed in de omgang – deze stoere planten zullen de Afdeling Testosteron zeker aanspreken. Codiaeum biedt sterke kleuren, Philodendron oogt oer en stoer, Sansevieria is zo goed als onderhoudsvrij, Schefflera groeit met je mee tot het een binnenboom is en Scindapsus is een zelfredzaam type dat op wat water en voeding desnoods een hele wand voor je volgroeit. Het zijn allemaal planten met een robuust karakter, die als groene Steve McQueens bijdragen aan je ongetwijfeld onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Mannenplanten-06-2017-03 - kopie

Winnaarsmentaliteit

Mannenplanten passen naadloos in de nieuwe interieurstijl die draait om sportieve elementen, zoals geometrische patronen, een bank in de vorm van een rugbybal en keukenstoelen met leuningen als het stuur van een racefiets. Zo heeft Sanseviera vlotte strepen, komen zowel Codiaeum als Schefflera en Scindapsus met energieke patronen en heeft Philodendron, afhankelijk van de variëteit, pijlvormige bladeren. Hiermee stralen ze zowel actie als ontspanning uit en worden het meer energiebrengers dan stemmingmakers. Hou de basis cool: gepolijst staal en potten met een golf- of netstructuur versterken de uitstraling.

 

Planten in je man cave = sexy 

Een plant maakt je huis levendiger en zorgt voor kleur. Biedt extra zuurstof als je brak bent en helpt stress te verminderen. Zal je niet storen als er een leuke dame bij je langs komt en vindt het prima als je een nachtje wil gamen. Tegelijk laat je met een plant zien dat je iets in leven kunt houden. Dat stelt je moeder gerust en vinden vrouwen woest aantrekkelijk. Allemaal redenen om met mannenplanten een groene man cave te bouwen. En dat allemaal in ruil voor alleen wat water en af en toe wat voeding.

Mannenplanten-06-2017-08 - kopie

Verzorging mannenplanten 

  • Mannenplanten staan graag licht, maar niet in de volle zon.
  • Wat betreft water geven: geen voetbad, niet laten uitdrogen, het mag er zo tussenin zitten.
  • Met eens per maand een scheutje plantenvoeding in het gietwater kom je een eind.
  • Wil je ze mooi recht laten groeien, draai ze dan af en toe in het voorbij gaan een halve slag.

Mannen(planten) van de wereld 

Mannenplanten zijn goed geïntegreerde wereldburgers. Sansevieria komt uit Ethiopië, Philodendron is een tropische gast die sinds de 17de eeuw een hit in het westen is. Schefflera een Aussie (‘Gidday, mate!’) en Scindapsus en Codiaeum komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Voor allemaal geldt dat ze duizenden jaren geleden al groeiden en bloeiden, en ook toen het leven van mensen al aangenamer maakten. De vezels van Sansevieria worden bijvoorbeeld als grondstof gebruikt en Schefflera is al eeuwen een schaduw biedende ‘parapluplant’.

Mannenplanten-06-2017-06 - kopie

Trivia mannenplanten 

  • Scindapsus en Schefflera staan bekend als geluksplanten en brengt hun huisgenoot geld en geluk.
  • De luchtzuiverende kwaliteiten van Scindapsus zorgen ervoor dat hij in de Top 10 van Gezonde Planten staat.
  • De krachtige tekening van Codiaeum staat symbool voor power en libido.
  • Een lang leven en een goede gezondheid, dat is waar Sansevieria in de plantentaal voor staat.

Sansevieria krikt de luchtvochtigheid in je huis op zodat je minder snel last hebt van kriebelende ogen of een droge keel.