Het nieuwe jaar is feestelijk en knallend ingeluid! En ondanks dat het nog hartje winter is, kijken we stiekem al een beetje uit naar het voorjaar. Want wat is er nu mooier dan de eerste sneeuwklokjes nieuwsgierig hun kopjes boven de grond te zien uitsteken, op zoek naar voorzichtige zonnestralen?

Nieuwjaarscadeautje
Naast sneeuwklokjes zijn er nog veel meer prachtige voorjaarsbloemen. Wat dacht je van gele tulpen, blauwe druifjes of geurende paarse hyacinten? Deze bolbloemen staan allemaal symbool voor een nieuw begin. Een mooi nieuwjaarscadeautje van Moeder Natuur!

Opgeruimd huis, frisse bloemen
Ook Nieuwjaar zelf is voor velen het moment om een nieuwe start te maken. Wist je dat vier op de vijf mensen goede voornemens hebben? In de top 10 goede voornemens staat “het huis op orde brengen”. Ongetwijfeld heeft dit een relatie met de traditionele grote voorjaarsschoonmaak. Vroeger deed iedere ijverige huisvrouw hier aan mee. Door de eerste zonnestralen in het huis zag je kleine stofdeeltjes goed: het startsein voor de grote schoonmaak. Systematisch – kamer voor kamer – ging je te werk. Ramen open, gordijnen wassen, meubels in de boenwas, zelfs muren werden voorzien van een nieuw kleurtje. Ook nu vinden we het fijn om in het voorjaar het huis weer spic en span te maken. En wat is er nu heerlijker dan het opgeruimde huis te voorzien van frisse bloemen? Zie daarom onze drie inspiratietips met voorjaarsbloeiers voor een opgeruimd huis.