Aan de hand van het tuinontwerp wordt de tuin aangelegd, dit kunt u laten doen, maar kan het desgewenst ook zelf doen. Houd er rekening mee dat het aanleggen van een tuin een zekere expertise vergt waarover niet iedereen beschikt Tevens dient u bij het zelf aanleggen een buffer in uw begroting te houden om onverwachte extra kosten mee te financieren.

Wanneer u uw tuin laat aanleggen is dit niet nodig omdat u een vaste prijs afspreekt. Bestrating is eveneens een specialiteit op zich. Wij kunnen voor u uw tuin/(sier)bestrating leggen. Ook speciale bestrating o.a. trappen/taludbestrating, opsluitbanden, palisaden, kortom: alle soorten bestratingsmaterialen. Wanneer u er voor kiest om zelf de straat te leggen kunnen wij voor u de stenen leveren.

 

      

Hieronder wordt de situatie behandeld welke geldt wanneer u zelf uw tuin aanlegt.

Let erop wanneer u veel nieuwe planten en struiken poot, deze halen namelijk erg veel voeding uit de grond. Het is daarom belangrijk om de bestaande grond te vermengen met tuinaarde zodat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn.
Denk eraan dat sommige planten na een jaar verplaatst dienen te worden en dat sommige planten niet in de schaduw groeien en anderen juist in de schaduw geplant dienen te worden. Ook moeten de planten niet te dicht bij elkaar gezet worden. Beginnen ze eenmaal te groeien en staan ze te dicht bij elkaar dan is het snoeien een groot probleem.
Wanneer u de planten aangeschaft hebt is het aan te raden om de volgende volgorde te hanteren.

  • Kijk nog eens naar het naamkaartje voor kleur en hoogte.
  • Zet de planten eerst uit op de grond voor een algemeen globaal beeld.
  • Zorg voor voldoende afstand, enkel dan kunnen de planten goed uitgroeien en nieuwe scheuten aanmaken.
  • Bij droog weer giet u de plantkuil vol met water, laat even bezinken en zet de plant centraal in de kuil.
  • Dek alles voorzichtig toe en stamp een beetje aan.